Görüntüsü de lezzeti de tam not aldı.
Tarifi kekevinden aldım.
Malzemeler şöyle:
- 3 yumurta
- 1 bardak + 2 parmak toz şeker
- 3/4 bardak mısırözü yağı (ben ayçiçek yağı kullandım)
- 1 bardak süt
- aldığı kadar un
- 3 kaşık kakao (bence çok koyultuyor 2 kaşık bana göre iyidir)
- kabartma tozu
- vanilya
Yapılışı:
- Yumurtalar ile şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Ağır ağır yağı ekliyoruz. Yağı eklerken çırpmaya devam ediyoruz.
- Kabartma tozu ve vanilyayı una karıştırıyoruz.
- Biraz un biraz süt ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
- Kek kıvamını alınca kek hamurunun yarısını başka bir kaseye alıyoruz.
- İkinci kasedeki hamura 3 kaşık kakao ekliyoruz. Gözünüze koyu gelirse biraz süt ekleyin. Ben eklemiştim.
- Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp unlayın. Unun fazlasını silkeleyin.
- Tepsinin tam ortasına bir kepçe beyaz hamur dökün.Sonra kakaoludan dökün, malzeme bitene kadar devam edin.
- Bir bıçakla kenarlardan merkeze doğru çizgiler çekin. Bıçağı derine sokmayın, yüzünden çizgiler çekin.
- Fırınınızda her zaman pişirdiğiniz sıcaklıkta pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder